יציקת כלונסאות משלב התכנון ועד לשלב הביצוע
מדובר באחד האלמנטים החשובים ביותר בכל הליך בנייה, וללא ספק הבסיס שמשמש עבור היסודות של כל מבנה. כלונסאות משמשים לתמיכה ויציבות של כל מבנה ומטרתם להעביר את עומסי המבנה ביחס לסוגי הקרקע כך שבסופו של יום תמנע את קריסת המבנה או נזקים בלתי הפיכים. השאלה החשובה היא כמובן כיצד עושים את זה נכון?
כלונסאות, מהו התפקיד החשוב שלהם בענף הבנייה?
תכנון אמיתי הוא אבן הדרך הכי חשובה להצלחה, כפי שאמר אברהם לינקולן לפני מאות שנים “אם היו לי שמונה שעות לכרות עץ, הייתי מקדיש שש שעות להשחזת הגרזן”. תכנון נכון הוא זה שמונע שגיאות, ומה יותר חשוב בהליך בנייה מאשר תכנון מדויק לרמת הפרטים הקטנים ביותר מתוך רצון למנוע חס וחלילה אסונות בהמשך הדרך.
כאשר אנו בונים בניין, בין אם למגורים ובין אם לתעשייה או למסחר, עלינו לקחת בחשבון את העומסים הצפויים ולתכנן בצורה נכונה את יסודות המבנה בכדי למנוע שקיעה או קריסה עתידית, בחלוף השנים. בדיוק לשם כך, קיבוע המבנה לקרקע ויציבותו לאורך שנים עם ראש שקט. כלונסאות משמשים להעברת העומסים הצפויים של המבנה לשכבות הקרקע בעלות יכולת קבלת עומסים אלו. בעבר היו מיוצרים הכלונסאות מעץ, אך עם התפתחות הטכנולוגיה והשנים כיום מרבית הכלונסאות עשויים מבטון מזויין או מפלדה.
סוגים שונים של כלונסאות
ישנם מספר סוגים עיקריים של כלונסאות, בהן ניתן לעשות שימוש לשם בניית יסודות בתהליך הבניה. הבחירה בסוג הכלונס תלויה במידה רבה בקרקע/סלע שעליהם אנו בונים ונהוג לבחון את הקרקע באמצעות קידוח ניסיון ובדיקה של יועץ קרקע כדי לבצע התאמה בצורה מקסימלית.
מלא את פרטיך ונציג החברה יחזור אליך בהקדם
בחירת הכלונס המתאים בהתאם למבנה הבית וסוג הקרקע
כל השיטות לקידוח של הכלונסאות
ישנן מספר שיטות אפשריות לקידוח של הכלונסאות באתר הבנייה, השיטה תבחר על ידי יועץ הקרקע בהסתמך על סוג הקרקע, עומסים צפויים ועוד:
קידוח מיקרופייל – טכניקת קידוח כלונסאות זו מיועדת בעיקר לעבודה בשטח סלעי, אשר בו עלינו ליצור מרכז של עוצמת הקידוח. הקידוח מתבצע באמצעות נקישות של ראש המקדח בתנועות סיבוביות והוצאת שרידי הסלע באמצעות לחץ אוויר.
קידוח בעזרת בנטונייט – במסגרת טכניקה זו במהלך הקידוח המתבצע מתמלא הקדח בנוזל בנטונייט, מטרת נוזל זה לשמור על יציבות הקידוח והמשך העבודה. שימוש בטכניקה זו מתבצע בעיקר בעת עבודה על קרקע פחות יציבה או במי תהום.
קידוח יבש – הטכניקה הוותיקה והנפוצה ביותר, אינה אפשרית כאשר יש סיכון של קידוח במי תהום, במסגרתה קודחים בור בקרקע אליו מוחדר כלוב ומתבצעת יציקה של הכלונסאות.
קידוח CFA – טכניקה בה נעזרים בספירלה שמטרתה להגביר את מהירות הקידוח בעת החדירה לקרקע. עם השלמת הקידוח והעומק הנדרש מזריקים בטון דרך עמוד הספירלה ולאחר הוצאת הספירלה מכניסים את כלוב הפלדה אל תוך הבטון היצוק.
בדברים החשובים בחיים לא מתפשרים
כלונסאות הם אחד מהגורמים החשובים ביותר בכל תהליך בנייה, הם אלה שנועדו לשמור עלינו מפני קריסה אפשרית של מבנה הן בשלב בנייתו והן לאחר אכלוסו ולכן החשיבות הרבה של בחירת אנשי מקצוע. החשיבות הגדולה היא בבחינת הקרקע טרם העבודה, חברת ענף מהנדסים היא מהחברות המובילות בישראל בביצוע תכנון פרויקטים לפני בניה וביצוע דוח קרקע להתאמת הכלונסאות הנכונים.
זקוקים לייעוץ? מוזמנים ליצור קשר או להתקשר 04-6210537 ונשמח לעמוד לרשותכם.